Alle Thumbi aktiviteter vektlegger integrering av det fysiske, det mentale og det emosjonelle mennesket.

I treningen er kroppen inngangsporten. Hensikten er å skape bevissthet om kroppens reaksjoner i form av feks stivhet, ubehag, manglende energi mm. Forstå hva kroppen responderer på og hvordan skape endring. Kroppen er vår beste venn – alltid!

Gjennom treningen fokuseres det på å samarbeide med kroppen – ikke kontrollere den.

– Gitte Brage

TRENING FOR TRIVSEL Fokus på holdningsforbedrende øvelser som vil få kroppen i rett balanse. Mange opplever at denne type trening reduserer smerter og spenninger i kroppen, om de kommer av stress eller ensidige fysiske belastninger. Kroppen blir sterkere og tåler mer i hverdagen. Kombinasjon av mange treningsformer – meget populær time.

YOGA Hos Thumbi ønsker vi å av-mystifisere yoga. Vi har en jordnær tilnærming som passer for oss som er oppvokst her nordpå. Vår kultur og tradisjon gir oss et helt annet ståsted for både den fysiske, mentale og åndelige siden ved yoga. Vi tar vare på alle aspektene, men integrerer dem på en lett fordøyelig måte. Vi mener dette er den beste måten å oppleve forståelse, glede og mestringsfølelse for denne fantastiske Østens tradisjon for å ta vare på eget liv! Yoga er mulig å praktisere for ALLE!

YANG YOGA FLYT med litt YIN: En deilig dynamisk yogaøkt hvor du øker energinivået, kjenner musklene, pusten og deg selv i skjønn forening. Enkelt og kraftfull og uten akrobatiske sprell!

YIN YOGA: YinYoga er en rolig, enkel yogaform som går dypt i bindevevet og stimulerer de indre organene med tilhørende meridianer (energibaner). Sinnet roes ned, du finner indre harmoni – noen kaller det en «indre massasje». Dette er en perfekt yogaform for å balansere en hektisk hverdag. Vi bruker bolstere, tepper og lignende så alle kan komme i posisjonene uavhengig av utgangspunkt og tidligere yogaerfaring.

PUST & MEDITASJON: Pusten kombinert med bevisst oppmerksomhet er språket kroppen vår forstår og responderer på. Det ER mulig å fange opp kroppens signaler om ubalanser på et tidlig tidspunkt! På dette kurset lærer vi hvordan kommunisere med kroppen gjennom pust og oppmerksomhet for å forebygge spenninger og ubalanser FØR de utvikler seg til smerte som reduserer livskvaliteten!

PILATES: Pilates er en trening som kombinerer pust, bevegelse og bevissthet. Det fokuseres på å styrke og stabilisere kroppen. Ved hjelp av denne treningen styrkes muskulaturen og bevegeligheten økes, kroppskontrollen forbedres og du får bedre holdning. Treningen har også en mental avkoblende effekt. Målet er å opparbeide en naturlig, sterk, funksjonell og smidig kropp. Treningen passer for alle.

SPREK SENIOR: Øvelser med bl.a. rytmiske bevegelser som stimulerer de delene av hjernen som kan påvirkes negativt i aldringsprosessen. Vi trener på styrke, bevegelighet og balanse, og avslutter med puste- og konsentrasjonsøvelser i en god avspenning.

“NY START” HELSEKURS: Vi jobber med energi-nivået i kroppen og får mer klarhet i hodet. Kurset er tilrettelagt så du kan delta uavhengig av dine type plager (f.eks. ryggplager, skulder/nakke, hofte/knær eller andre «diffuse» tilstander som trøtthet, muskelsmerter, lav energi, dårlig søvn e.l.)

Egenomsorg. Hvor som helst.